הדרכת הורים
כיצד נתמוך בילדים שלנו בתקופות של משבר ואי ודאות, תקופות שמטילות על כולנו חרדה, כדוגמת התקופה הנוכחית או במשברים משפחתיים, מוות במשפחה וכדומה.
לנו כמבוגרים קשה להתמודד עם המצב אך לילדים קשה שבעתיים, הם פגיעים יותר, חלשים יותר ופחות מסוגלים לראות את הדברים בפרופורציה הנכונה.
תחושת הביטחון שלהם נפגעת ביתר קלות, הם ניזונים מאיתנו המבוגרים, מרותקים כמונו למסך, מאזינים לשיחות המבוגרים, רואים שומעים ומרגישים חסרי אונים, מוצפים ומודאגים שמשהו רע יקרה להם ולמשפחתם.
מצופה מאיתנו, המבוגרים, להקרין רוגע וביטחון אך מה לעשות שאנו נמצאים באותה סירה? בזמן שהמציאות החיצונית נוקשה ומצומצמת. המציאות הפנימית יכולה להיות אחרת, ילדים מאד רגישים ומושפעים ממצב רוחנו, ולכן הדבר החשוב ביותר הוא להיות מודעים וקשובים למה אנו משליכים עליהם והאם בהתנהגות שלנו אנו מגבירים את הפחד שלהם.
על מנת להבין את אשר עובר על הילד יש לנסות לראות את העולם דרך העיניים שלו, יש לעודד אותו לדבר או לחילופין לשחק אתו משחק דרכו יביע את הפחד/ כעס וכל רגש אחר שהוא אינו מביע באופן מילולי.
אין לשקר לילד אך יש לאזן את הדברים ולשים בפרופורציה.
ובעיקר יש להצטייד בסבלנות ולתת מענה לשאלותיו גם אם הן חוזרות ונשנות, הצורך הרגשי של הילד הוא להגיע לשליטה על הדבר המפחיד ועיבוד רגשי יסייע לו בתהליך.
נורות אדומות המצריכות התייעצות מקצועית:
-
דאגנות יתר.
-
דיבור על ייאוש.
-
קשיי שינה.
-
שינוי בהרגלי אכילה.
-
בכי לא מוסבר.
-
עצבות.